Voor het behalen van een heftruck of reachtruck certificaat kun je terecht in onze logistiek centrum in Nederweert, HSL Academy.

HSL Academy is ontstaan door een samenwerking van Heftruck Service Limburg en Dé Code95 Specialist. HSL is gespecialiseerd in verkoop, verhuur en reparatie van Yale warehousemachines zoals heftrucks, reachtrucks, pallettrucks etc. en gevestigd in Nederweert NL en Neerpelt BE. Dé Code95 Specialist is gespecialiseerd in het verzorgen van logistieke opleidingen en chauffeursopleidingen en is gevestigd in Valkenswaard.

Beide bedrijven hebben Service en Kwaliteit hoog in het vaandel staan. De HSL Academy is gevestigd in Nederweert. Deze logistieke hal is compleet ingericht voor het geven van logistieke trainingen en wordt ook enkel hiervoor gebruikt en niet voor andere doeleinden. Tegenwoordig is een 24 uurs economie vanzelfsprekend. Daarom vinden wij het belangrijk om ook snel te kunnen schakelen met onze logistieke opleidingen. Je kunt, na afspraak, bij ons terecht 7 dagen en 86 uur per week. Vanwege onze ruime openingstijden zijn wij de ideale partner voor veel uitzendbureaus, bedrijven als ook particulieren.

Vandaag bellen is morgen starten en dezelfde dag in het bezit van een Certificaat (bij bewezen bekwaamheid). Tevens is onze logistieke hal ingericht als testruimte/ demonstratiehal voor alle beschikbare Yale Warehousemachines.

Een opleiding heftruck of reachtruck kan worden gevolgd met of zonder Code95. Een heftruck of reachtruck certificaat halen zonder Code95 is zelfs mogelijk op zondag.

Wat wordt er geleerd?

Onder deskundige begeleiding gaan de kandidaten praktisch aan de slag. De kandidaten zullen zelf ervaren en nadenken over hoe er binnen het bedrijf veilig en bewust dient te worden omgegaan met heftrucks. Tijdens een rijvaardigheidsproef worden de kandidaten uitgedaagd om hun kwaliteit te tonen.

Aandachtspunten:

  • Gebruiksklaar maken van de heftruck of reachtruck zodat het in de basis goed zit en de kans op incidenten wordt verkleind.
  • Bediening en stabiliteit. De truck op de juiste manier bedienen waardoor er veiliger gewerkt wordt.
  • Ergonomie: stuurhouding, op- en afstappen en zitten.
  • Stapelen van goederen.
  • Manoeuvreren en rijrichting. Op de juiste manier manoeuvreren met de truck en inschatten waar eventuele risico’s liggen.
  • Bedrijfsspecifiek omgeving en werksituatie.
  • Voorzetapparatuur bevestige

Duur opleiding:

De duur van de opleiding is afhankelijk van de ervarenheid van de bestuurder en duurt een halve tot een hele dag.